ALBA New Campus and Rehabilitation

- Lebanon

ALBA New Campus and Rehabilitation

The new ALBA CAMPUS is located on a longitudinal and narrow land with an existing building in its center to be renovated.
These constraints were put aside by taking advantage of them to create a lively urban campus designed around the “Learning Street”.
This street is not only a circulation artery but also a place where students from various majors, backgrounds, and generations meet.

The heart of the campus is the atrium with its large concrete stairs under the canopy with its green roof.
The iconic and sculptural facade of white cement manifests itself in a chaotic environment and forms a signal and bridge expressing the vocation and commitments of ALBA.

INFORMATION
  • Location

    Sin el Fil

  • Client

    ALBA Balamand University

  • Area

    30.000 M²

  • Value

    19 M$

  • Services

    Design + Supervision

  • Status

    Completed

  • Date

    2011 - 2018